Race & Legends - Maserati MC12 Corsa

Lundtoftegårdsvej 10, 2800 Lyngby - Den 13. februar 2019

NR.5 - MASERATI MC12 CORSA

Info:

Model: Maserati MC12 Corsa

Serial no.: 00008 

________________________________________________________

Maserati lancerede i 2004 deres hidtil mest kompromisløse bil, navnet var Maserati MC12. Grundlaget for denne var en stor sult for at komme tilbage til toppen af racing-scenen. På vejen hertil fandtes et smuthul til at få speedet godkendelsesprocessen af den tiltænkte bil op. En del af processen indebar derfor at Maserati producerede 50 stk. MC12 til brug på vej. 12-tallet i navnet refererer til den 12 cylindrede motor, som er kraftigt inspireret af motoren der sidder i den legendariske Ferrari Enzo. 

Efter 37 års pause fra banerace, fik Maserati godkendt deres MC12 GT1 i 2005 og vandt GT1 serien i samme år – en succesfuld tilbagevenden.
Bilen kørte i alt 94 løb i FIA GT og vandt 40 af dem. Vandt 6 team- og køremesterskaber fra 2005-2010. Bilen er b.la. kørt af F1-racerkøreren Mika Salo. Samlet vandt MC12-raceren i alt 14 mesterskaber i sin levetid. 

Maserati valgte efter deres GT1 sejre, at udvikle MC12 Corsa qua den høje efterspørgsel på den udviklede GT1-version.
Corsa-udgaven er altså derfor bygget direkte på den FIA vindende GT1-udgave, og udkom derfor i 2006, året efter det første mesterskab i 2005.   

FORMULA har nr. 8 ud af i alt 12 producerede MC12 Corsa’er stående i Race & Legends.
Corsa oversat fra italiensk betyder bane, og således er bilen lavet til formålet – banerace og intet andet.
Corsa-udgaven kom originalt i en farve ved navn ’Blue Victory’. 
 
De 12 cylindrer yder 755 hk, modsat de 630 i den udgaven uden 'Corsa' prædikatet. Vægten er ligeledes sænket med næsten 200 kg. Fra 1.335 kg. i den oprindelige til 1.150 kg. i Corsa-versionen. 
Alene disse modificeringer siger lidt om, hvor optimeret bilen faktisk er.  

Vi her hos FORMULA bruger selv vores MC12 Corsa i sjældne tilfælde, som f.eks. til vores årlige Track & Test dag.

Som kunde hos Formula Leasing, får du blandt mange andre oplevelser f.eks. muligheden for at deltage i vores Track & Test. En hel dag på Jyllandsringen i egen bil.

_______________________________________

Hvad er Race & Legends?

I vores nye flotte domicil er der en helt særlig plads til racing, en næsten lige så stor plads som der er i vores hjerter. Lokalet hedder Race & Legends – og rummer særlige biler, særlige legender og en helt særlig stemning. Her mødes vi og snakker om vores passion, Ferrari og racerløb. Ligesom Enzo Ferrari byggede sin forretning op omkring race, har vi det samme i sinde. Derfor var der hurtigt en bred enighed om, at husets hjerte skulle være spækket med højoktan.

Fra du træder ind i rummet og til du forlader det igen, bliver du taget på en rejse igennem Formula Racing’s historie – vores eget racingteam. Lokalet emmer af historie. Man kan nærmest høre jublen i lakken på vores 458 Le Mans Racer tilbage fra 2016, hvor den bestod den ultimative test, 24 timer under maksimum pres.  

Læs om resten af vores Race & Legends under 'Nyheder'. 

Nyheder // Events