Race & Legends - LaFerrari

Lundtoftegårdsvej 10, 2800 Lyngby Den 11. februar 2019

NR.3 - LAFERRARI

Enhver Ferrari får de fleste øjne til at følge den. Sådan har det altid været og sådan vil det nok også altid være. Men én gang hver ca. tiende år leger Ferrari med fysikkens hellige love og kreere en ny milepæl inden for det vi i dag kender som Hyperbiler.
Vi har set det tidligere i historien med 288 GTO, F40, F50 og Enzo. Det er biler som aldrig vil blive glemt, og det gælder også den seneste i sin genre - Ferrari LaFerrari.

Med en banebrydende hybrid-teknologi var LaFerrari et kvantumspring for Super/Hyperbiler. Man kunne bruge uendelige superlativer om denne Ferrari, og det hører sig også kun til. Bilen vandt nemlig 'Car of The Year' i TopGear.
Det er samtidig også den første bil fra Maranello som adopterede F1 teknologien KERS - tilpassede den og derefter døbte den for HY-KERS.  

Det resulterer i, at LaFerrari producerer 800 hk fra en 6,3-liters V12-motor, og 163 hk fra batteriet - som tilsammen giver bilen imponerende 963 hk. Wow. 

Endvidere er LaFerrari grundstenen i den 1050 hestekræfter stærke Ferrari FXX K. En track orienteret LaFerrari, med aerodynamiske tiltag implementeret direkte fra racing verdenen. Den har b.la. 650 kg. downforce ved 200 km/t.

LaFerrari blev offentliggjort til Genéve MotorShow i 2013 og de 499 eksemplarer blev udsolgt før bilen overhovedet var tilgængelig. Vi glæder os til at se, hvad Ferrari byder på med den næste bil i rækken af 'Hypercars'.

 

(Bilerne i Race & Legends er udstillet i en del af bygningen uden offentlig adgang)

 

_______________________________________

Hvad er Race & Legends?

I vores nye flotte domicil er der en helt særlig plads til racing, en næsten lige så stor plads som der er i vores hjerter. Lokalet hedder Race & Legends – og rummer særlige biler, særlige legender og en helt særlig stemning. Her mødes vi og snakker om vores passion, Ferrari og racerløb. Ligesom Enzo Ferrari byggede sin forretning op omkring race, har vi det samme i sinde. Derfor var der hurtigt en bred enighed om, at husets hjerte skulle være spækket med højoktan.

Fra du træder ind i rummet og til du forlader det igen, bliver du taget på en rejse igennem Formula Racing’s historie – vores eget racingteam. Lokalet emmer af historie. Man kan nærmest høre jublen i lakken på vores 458 Le Mans Racer tilbage fra 2016, hvor den bestod den ultimative test, 24 timer under maksimum pres.  

Læs om resten af vores Race & Legends under 'Nyheder'. 

Nyheder // Events