Race & Legends - Ferrari F40 LM

Lundtoftegårdsvej 10, 2800 Lyngby - Den 12. februar 2019

NR.4 - FERRARI F40 LM

Info:

Model: Ferrari F40 LM / Chassis: 88522 / Årgang: 1991

Michelotto build no.: 6 ud af 19 i alt.

Første ejer: Albert Uderzo - Tegneren af Asterix

_______________________________________________________________


At have en Ferrari F40 plakat på sit drengeværelse, er nok noget de fleste 80'er og 90'er børn kan nikke genkendende til. Det er et flertals absolutte Ferrari favorit nogensinde, og vi forstår bestemt godt hvorfor. Men hvad de færreste ved, er at Ferrari skabte en LM udgave af den i forvejen banebrydende F40.

Her hos Formula er vi meget stolte, og samtidig beæret over at have én af de meget sjældne Ferrari F40 LM holdende i vores Race & Legends.

Den 'normale' F40, hvis man kan tillade tillade at kalde den det, blev lanceret i 1987 i forbindelse med Ferrari 40 års jubilæum. Den var samtidig den første serieproducerede bil i verden til opnå 200 MPH.
To år efter i 1989, så F40 LM dagens lys, en vildere udgave af F40'eren - her blev kun produceret 19 stk. i alt. 

Charles Pozzi, en fransk Ferrari importør, havde stor indflydelse på F40 LM bilen og dens opstandelse.
Pozzi har sidenhen fået en farve opkaldt sig, og har sit ophav i det blå. Deraf navnet 'Pozzi Blue'. 

Ferrari's berømte Racing- og GT/Sportsprototype udvikler, Michelotto, står bag det forstærkede chassis, stivere undervogn, større bremser, bedre aerodynamik, og selvfølgelig en kraftigere motor. 
Det forhøjede ladetryk i turboen gav nu Ferrari F40 LM hele 700 hestekræfter fra sin V8-motor.
 

700 hk kombineret med en vægt på bare 1040 kg., gjorde den som skabt til at angribe en racerbane.  

Tre år senere udviklede Michelotto en F40 GT, inspireret fra LM udgaven. Denne blev flittigt brugt i det italienske Supercar Championship og vandt 8 ud af 10 løb i 1993.

Ferrari F40 LM udgaven blev dog brugt til at køre Le Mans i - deraf navnet LM. Der findes i alt 4 eksemplarer som har kørt Le Mans, ud af de i alt 19 producerede.
 
Når vi går forbi den hver dag, kan man ikke lade være med at tænke på dens lange og rige racerhistorie. Velkommen til Race & Legends.

(Bilerne i Race & Legends er udstillet i en del af bygningen uden offentlig adgang)

_______________________________________

Hvad er Race & Legends?

I vores nye flotte domicil er der en helt særlig plads til racing, en næsten lige så stor plads som der er i vores hjerter. Lokalet hedder Race & Legends – og rummer særlige biler, særlige legender og en helt særlig stemning. Her mødes vi og snakker om vores passion, Ferrari og racerløb. Ligesom Enzo Ferrari byggede sin forretning op omkring race, har vi det samme i sinde. Derfor var der hurtigt en bred enighed om, at husets hjerte skulle være spækket med højoktan.

Fra du træder ind i rummet og til du forlader det igen, bliver du taget på en rejse igennem Formula Racing’s historie – vores eget racingteam. Lokalet emmer af historie. Man kan nærmest høre jublen i lakken på vores 458 Le Mans Racer tilbage fra 2016, hvor den bestod den ultimative test, 24 timer under maksimum pres.  

Læs om resten af vores Race & Legends under 'Nyheder'. 

Nyheder // Events