Mille Miglia - Ferrari Tribute // 14. - 19. juni

En rejse tilbage til fortidens racerløb

Mille Miglia er navnet på et af de mest legendariske racerløb i Europa. ”Mille Miglia” betyder ”1.000 mil”, og løbet blev afholdt første gang i 1927. Turen gik oprindeligt fra Brescia til Rom og tilbage igen, og det blev kørt i ét stræk, hvilket gjorde det til et af de mest intensive løb i verden. Det sidste rigtige løb blev kørt i 1957, og herefter holdt Mille Miglia en pause.

Ca. 20 år senere startede Mille Miglia op igen, men denne gang som et orienteringsløb for historiske biler, og det har kørt lige siden. Hvert år bliver 400 historiske racerbiler samlet til at køre løbet gennem Italiens landeveje. Der er dog nogle specifikke krav til de deltagende biler, så det er langt fra alle typer af klassiske biler, der kan få lov til at deltage.

Ferrari har en særlig plads i Mille Miglia’s historie, da der har stået en Ferrari øverst på sejrsskamlen hele otte gange i løbets tidlige historie. Derfor har Ferrari et særligt løb, som deres kunder kan deltage i, der hedder Ferrari Tribute to 1000 Miglia, hvor man kan deltage med sin nyere Ferrari. Som deltager i dette løb får man lov til at mærke fortidens vingesus, mens du sidder bag rattet af din nyere Ferrari.

Kontakt Dillan Skøtt Muheddin for tilmelding via dsm@formulaauto.dk

Events